Jablečno-ovesný koláč🍏

Jablečno-ovesný koláč🍏

V den, kdy jsem hledala inspiraci na nové recepty, jsem nemohla vůbec nic najít🤷‍♀️. Bylo to jako kdyby jsem už všechny nápady vyčerpala a na Pinterestu se stále dokola objevovalo čokoládové brownies🍫, blondies nebo koláčky z grahamových krekrů. Takže vše, co jsem už buď pekla nebo se tam nacházeli ingredience, které v ČR jen tak neseženete🤷‍♀️😅.

Tak jsem z Pinterestu zabrousila na české weby, abych načerpala inspiraci. Měli jsme doma hodně jablek, takže bylo jasné, že v tomhle receptu jablka povedou🍎. Takže vznikl tento jednoduchý dortík, který je skvělý k odpolední kávičce☕😍!

Recept na 20 cm formu:

  1. KORPUS🍰
  • 130 g celozrnné špaldové mouky
  • 20 g ovesné mouky
  • 1 rozmačkaný banán
  • 10 g strouhaného kokosu
  • 1 PL medu
  • špetka soli
  • 50 g rozpuštěného kokosového oleje

Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience. Kokosový olej si necháme rozpustit a přimícháme ho společně s ostatními ingrediencemi k sypké směsi.

Celé těsto dáme do trouby na 150 stupňů na 15 minut a necháme trochu vychladnout.

2. VRSTVA🍎

  • 3 střední jablka
  • 25 g ovesné mouky
  • 10 g ovesných vloček
  • 1 PL šťávy z citronu
  • 1 PL skořice
  • 1 ČL mletého zázvoru (nemusí být)

Jablka nakrájíme na tenké plátky (měsíčky) nebo je nastrouháme. Ostatní ingredience smícháme v míse dohromady, přihodíme nakrájené (nastrouhané) jablka a obalíme je ve směsi.

Celou jablečnou směs nasypeme a rozprostřeme na korpus.

3. VRSTVA🥜

  • 40 g arašídového másla
  • 10 g strouhaného kokosu
  • 50 g ovesných vloček
  • 50 g mandlových plátků
  • 1 ČL skořice
  • 20 g rozpuštěného kokosového oleje

Všechny ingredience opět smícháme dohromady tak, aby nám vznikla drobenka, kterou posypeme celý koláč.

Dáme to celé do trouby na 175 stupňů na 35 minut. Necháme vychladnout a můžeme podávat! Skvěle se na to hodí řecký jogurt, dodá koláčku ještě lepší chuť!😍🥰❤



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *