Veganský ovesný koláček s lesním ovocem a jablky🥧🍏

Veganský ovesný koláček s lesním ovocem a jablky🥧🍏

Dneska jsem si pro vás připravila další koláček🥧. Tentokrát je dokonce veganský! A opět jsem vzala inspiraci u Delicously Ella, která má naprosto úžasné recepty a celý ten její příběh o tom, jak se dostala ke svému blogu a receptům mi připadá naprosto skvělý a moc mě isnpiruje. Je prostě skvělá🥰!

Tentokrát (jak už jste si mohli přečíst z názvu😅) se bude jednat o koláč s lesním ovocem a jablky🥧. Dala jsem ho ochutnat nejen rodině, ale i mým kamarádkám a moc jim chutnal😍! A co víc, obsahuje levné ingredience, které buď máte doma nebo je lehce seženete v každém obchodě☺💪.

Tak jdeme na něj❤!

  1. VRSTVA🌾
  • 150 g ovesných vloček
  • 150 g mouky z hnědé rýže (může být i např. celozrnná špaldová)
  • 80 g kokosového oleje
  • 100 ml vody
  • 3 ČL javorového sirupu (pro neveganskou verzi můžete klidně použít med)
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Kokosový olej necháme rozpustit a smícháme ho spolu s ostatními ingrediencemi. Nejlepší je smíchat všechno rukou, aby se všechny ingredience důkladně spojily. Pokud se směs bude moc drobit, přidáme trochu vody. Dortovou formu (já použila o průměru 24 cm) vyložíme pečicím papírem. Směs rozprostřeme (i do krajů) a dáme na 190 stupňů do trouby na cca 15 minut. Po vyndání z trouby necháme vychladnout.

2. VRSTVA🍎🍇🍓

  • 4 jablka
  • 300 g lesního ovoce (může být mražené)
  • 2 ČL javorového sirupu (medu)
  • 1 ČL kokosového oleje
  • 1 ČL skořice

Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozehřejeme kokosový olej a přidáme plátky jablek. Posypeme skořicí a javorovým sirupem. Celé to promícháme a necháme dusit pod pokličkou cca 5 minut. Po 5 minutách přidáme lesní ovoce, opět promícháme a opět necháme pod pokličkou 5 minut. Pokud nám bude směs připadat moc kyselá a málo sladká, můžeme přidat javorový sirup.

3. VRSTVA🌼

  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 2 ČL javorového sirupu
  • 1 ČL kokosového oleje
  • Špetka soli

Kokosový olej si rozehřejeme a smícháme s ostatními ingrediencemi, aby se nám vytvořila jemná „drobenka“.

Na 1. vrstvu poklademe trochu vychladlé lesní ovoce a jablka a následně nasypeme „drobenku“. Celé to dáme do trouby na 190 stupňů na 15 minut. Necháme 10-20 minut vychladnout a klidně můžeme dortík servírovat ještě trochu teplý😍❤.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *