Nejlepší batátové vegan brownies, které kdy ochutnáš🍠🧡

Nejlepší batátové vegan brownies, které kdy ochutnáš🍠🧡

Když jsem znova zabrouzdala do kuchařky od Deliciously Ella, našla jsem tam tyhle skvělé batátové brownies, neváhala jsem ani chvilku a hned jsem se do nich druhý den pustila! A věřte mi nebo ne, neudělala jsem chybu. Naopak! Myslím, že moje nová oblíbená svačinka nebo dezert je na světě! Rozhodně to není naposledy, co peču tyhle brownies. Nejradši bych je měla v lednici pořád!😍❤

Říkáte si, cože? Brownies z batátů, to má být jako dobré🤨? Až ochutnáte, pochopíte. Batáty tam nejsou upřímně ani moc cítit, za to dodají krásně sladkou chuť a super strukturu🤩.

Tak jdeme na to! Budete potřebovat:

  • 2 velké batáty
  • 12 datlí / 1 hrnek datlové pasty
  • 1/2 hrnku mandlové mouky / 100g mandlí
  • 100g ovesné mouky
  • 2 ČL kokosového oleje
  • 6 ČL holandského kakaa
  • 6 ČL javorového sirupu (klidně můžete dát med nebo jiný sirup)
  • 2 ČL mandlového másla
  • Špetka soli

Batáty olupeme a nakrájíme na kostičky. Necháme je uvařit do změknutí ve vroucí vodě (cca 15-25 minut).

Do mixéru dáme všechny ostatní ingredience a dohladka je rozmixujeme. Na závěr přidáme batáty a mixujeme do té doby, než nám nevznikne krásně vláčné těsto.

Celou směs dáme do čtvercové pečicí formy vyložené pečicím papírem. Dáme do trouby a pečeme na 180 stupňů 45-50 minut. Hotové brownie poznáme tak, že se na zapíchnutou špejli nebude lepit těsto.

Necháme vychladnout a podáváme! Brownies vydrží klidně týden v lednici, nejlepší je však den po upečení💛🧡.



1 thought on “Nejlepší batátové vegan brownies, které kdy ochutnáš🍠🧡”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *